22-24 Απριλίου
Τρέχοντα events

Γ2.1: Κανένα τρέχον event
Γ2.2: Κανένα τρέχον event
Εγγραφή επιτυχής! Καλώς ορίσατε στο ΣΦΗΜΜΥ 9!
Η σύνδεση απέτυχε! Ο λογαριασμός δε βρέθηκε!

mic Κεντρικοί Ομιλητές
Μανόλης Κατεβαίνης

Ο Μανόλης Κατεβαίνης έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το U.C.Berkeley το 1983 και το ACM Doctoral Dissertation Award το 1984 για τη διατριβή του “Reduced Instruction Set Computer Architectures for VLSI”. Μετά από μία σύντομη θητεία στη σχολή Επιστήμης Υπολογιστών στο Stanford University, βρίσκεται στην Ελλάδα, με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ΙΤΕ, από το 1986. Μετά το RISC, η έρευνα του αφορά interconnection networks and interprocessor communication. Στον τομέα των packet switch architectures, η συνεισφορά του από το 1987 είναι κυρίως σε per-flow queueing, credit-based flow control, congestion management, weighted round-robin scheduling, buffered crossbars, non-blocking switching fabrics και high-radix on-chips crossbars. Στον κλάδο του parallel and cluster computing, η συνεισφορά του από το 1993 αφορά σε remote-write-based, protected, user-level communication, σε unifying exlicit and implicit communication by integrating the network interface with the cache controller και σε cache-optimized RDMA. Ο Μανόλης Κατεβαίνης είναι μέλος του Academy of Europe, είναι ιδρυτικό στέλεχος και μέλος του Steering Committee of HiPEAC, και συνιδρυτής του EuReCCA – the European Research Center on Computer Architecture.

Μάρκος Παπαγεωργίου

Ο Μάρκος Παπαγεωργίου έλαβε τα Diplom-Ingenieur και Doktor-Ingenieur (honors) degrees στον τομέα του Electrical Engineering από το Technical University of Munich της Γερμανίας το 1976 και 1981, αντίστοιχα. Ήταν Free Associate με τη Dorsch Consult, Munich (1982-1988), και με το Institute National de Recherche sur les Transports el leur Sécurité (INRETS), Arcueil, France (1986-1988). Από το 1988 έως το 1994 ήταν Professor of Automation στο Technical University of Munich. Από το 1994 είναι καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στα Χανιά. Ήταν Visiting Professor στο Politecnico di Milano, Italy (1982), στο Ecole Nationale des Ponts et Chaussées, Paris (1985-1987), και στο MIT, Cambridge (1997, 2000) και Visiting Scholar στο University of California, Berkeley(1993, 1997, 2001, 2011) και σε άλλα πανεπιστήμια. Ο Δρ. Παπαγεωργίου είναι συγγραφέας ή συντάκτης 5 βιβλίων και περίπου 400 technical papers. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν αυτόματο έλεγχο και θεωρία βελτιστοποίησης και εφαρμογές σε συστήματα κυκλοφορίας και μεταφορών, συστήματα ύδρευσης και περεταίρω πεδία. Ήταν ο Editor-in-Chief του Transportation Research – Part C (2005-2012). Υπηρέτησε επίσης ως Associate Editor του IEEE Control Systems Society- Conference Editorial Board, του IEEE Transactions on Intelligent Transportation Systems και εντύπων. Είναι μέλος του IEEE (1999) και του IFAC (2013). Έλαβε υποτροφία DAAD (1971-1976), το 1983 Eugen-Hartmann Award από το Union of German Engineers (VDI), και Fulbright Lecturing/Research Award (1997). Ήταν αποδέκτης του IEEE Intelligent Transportation Systems Society Outstanding Research Award (2007) και του IEEE Control Systems Society Transition to Practice Award (2010). Του απενεμήθη ο τίτλος του Visiting Professor by the University of Belgrade, Serbia (2010). Το εργαστήριο Dynamic Systems and Simulation στο οποίο είναι επικεφαλής από το 1994, έλαβε το IEEE Intelligent Transportation Systems Society ITS Institutional Lead Award (2011). Του απενεμήθη επίσης μια ERC Advanced Investigator επιχορήγηση (2013-2017).

Κώστας Μπερμπερίδης

Ο Κωνσταντίνος Μπερμπερίδης αποφοίτησε το 1985 από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΔΠΘ και έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμα το 1990 από το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Παν/μιου Πατρών. Κατά το διάστημα 1994/95 ήταν Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Ερευνητικό Κέντρο CNET/CCETT της Γαλλίας, ενώ κατά το 1995/96 εργάστηκε ως Ερευνητής στο ΙΤΥ. Από το 1997 είναι Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Σημάτων και Τηλεπικοινωνιών. Επίσης, είναι Διευθυντής της Ερευνητικής Μονάδας Σημάτων & Επικοινωνιών του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος». Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις περιοχές της Επεξεργασίας Σήματος και Εικόνας και των Ψηφιακών Επικοινωνιών.
Έχει πάνω από 150 εργασίες σε υψηλού κύρους διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια και ικανό αριθμό διεθνών πατεντών. Έχει διατελέσει επιστημονικός υπεύθυνος σε πάνω από 30 ερευνητικά προγράμματα (ευρωπαϊκά, εθνικά και διακρατικά) που σχετίζονται με επεξεργασία σημάτων και επικοινωνίες δεδομένων.
Υπηρετεί ή έχει υπηρετήσει ως μέλος Συντακτικής Ομάδας (Editorial Board) στα διεθνή επιστημονικά περιοδικά IEEE Transactions on Signal Processing, IEEE Signal Processing Letters, EURASIP Journal on Applied Signal Processing και Journal of Pattern Recognition (ELSEVIER-EURASIP). Έχει διατελέσει μέλος οργανωτικών και επιστημονικών επιτροπών μεγάλων διεθνών συνεδρίων και συναντήσεων. Συμμετέχει επίσης ενεργά σε Τεχνικές Επιτροπές των διεθνών επιστημονικών ενώσεων ΙΕΕΕ και EURASIP. Τέλος, από το 2010 είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Παραστήματος της IEEE Signal Processing Society.

Ιωσήφ Σηφάκης

Ο Ιωσήφ Σηφάκης είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και Διδάκτωρ Πληροφορικής του Πανεπιστήμιου της Grenoble. Είναι διευθυντής του Center for Integrative Research στην Γκρενόμπλ και καθηγητής στο Πολυτεχνείο της Λωζανης (EPFL).

Ο Ιωσήφ Σηφάκης είναι ο ιδρυτής του εργαστηρίου Verimag στην Grenoble. Το Verimag είναι διεθνώς αναγνωρισμένο στον τομέα της σχεδίασης κρίσιμων συστημάτων. Αρχές των ετών 90 ανέπτυξε σε συνεργασία με την βιομηχανια και ιδιατερα την Airbus, την τεχνολογία fly-by-wire που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε επιβατικά αεροπλάνα (Airbus320) για τον αυτόματο έλεγχο πτήσεων.

Ο Ιωσήφ Σηφάκης είναι διεθνώς αναγνωρισμένος για τις πρωτοποριακές εργασίες του στον τομέα της σχεδίασης και επαλήθευσης συστημάτων. Είναι από τους θεμελιωτές του Model-Checking που είναι η κύρια βιομηχανική μέθοδος επαλήθευσης πληροφορικών συστημάτων σήμερα χρησιμοποιούμενη από εταιρείες όπως Intel, Microsoft και Google.

Για την συμβολή του στην θεωρία και την εφαρμογή μεθόδων επαλήθευσης, του απονεμήθηκε το βραβείο Turing 2007, το αντίστοιχο του βραβείου Νόμπελ στην Πληροφορική. Σήμερα, τα ενδιαφέροντα του επικεντρώνονται στην μελέτη μεθόδων κατασκευής ενσωματωμένων συστημάτων υψηλής ασφάλειας και πιστότητας.

Ο Ιωσήφ Σηφάκης είναι μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Επιστήμων, της Γαλλικής Ακαδημίας Τεχνολογιών και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας και της American Academy of Arts and Sciences.

Το γαλλικό κράτος του απένειμε το 2009 τον τίτλο του Μεγάλου Αξιωματούχου Εθνικής Άξίας (Grand Officier de l’Ordre du Mérite) και τον τίτλο του διοικητού της Λεγεώνας της Τιμής (Commandant de la Légion d’Honneur) το 2011.

To 2009, του απενεμήθη το Βραβείο του Ίδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία. To 2013 του απενεμήθη ο Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικος.

Το 2012, του απενεμήθη το Leonardo Da Vinci Medal.

Ο Ιωσήφ Σηφάκης είναι Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας.

Διονύσιος Τσιχριτζής

Ο καθηγητής Διονύσιος Τσιχριτζής είναι Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, στα Χανιά. Έλαβε τα διπλώματα του ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός αλλά και πάνω στην Επιστήμη Υπολογιστών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (diploma, 1965) και το Princeton (PhD, 1968). Από το 1968 έως το 1985 ήταν καθηγητής Πληροφορικής στο University of Toronto. Ήταν επίσης καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο της Αθήνας και, έπειτα, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, και διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας Κρήτης (ΙΤΕ). Την περίοδο 1985-2002 διετέλεσε καθηγητής πάνω στον τομέα του Business Informatics και πρόεδρος του Centre Universitaire d’ Informatique του University of Geneva. Από το 1991 μέχρι το 2001 ήταν πρόεδρος του Board and Chief Scientist του GMD (German National Research Center for Information Technology). Από το 2001 μέχρι το 2006 ήταν Senior Vice President και μέλος του Executive Board (CIO, International Business Development) του Fraunhofer-Gesellschaft, Germany, της κορυφαίας οργάνωσης εφαρμοσμένης έρευνας στην Ευρώπη. Η Fraunhofer-Gesellschaft έχει 66 ινστιτούτα και ερευνητικά κέντρα, περίπου 24.000 υπαλλήλους και προϋπολογισμό λειτουργίας κόντά στα 2.000 εκατομμύρια το χρόνο. Από το 2006 έως το 2008, o Διονύσιος Τσιχριτζής ήταν President of Fraunhofer, USA. Την περίοδο 2008-2011 ήταν General Manager στο RICOH ESRO (European Strategic Research Organization) για τη μεγάλη Ιαπωνική πολυεθνική εταιρία RICOH, στην Ιαπωνία.

Στυλιανή Σαρρή

Η Στυλιανή Σαρρή γεννήθηκε το 1986 στη Λάρισα και μεγάλωσε στην Ξάνθη. Πήρε το Δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 2011 και το Διδακτορικό της Δίπλωμα από το École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) της Ελβετίας το 2015. Από το Δεκέμβριο του 2015 εργάζεται ως ερευνητική συνεργάτης στο εργαστήριο Distributed Electrical Systems Laboratory (DESL) του EPFL. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν τα έξυπνα ηλεκτρικά δίκτυα, την παρακολούθηση και τον έλεγχο της λειτουργίας των δικτύων με έμφαση στην εκτίμηση κατάστασης ενεργών δικτύων διανομής, καθώς επίσης και την μοντελοποίηση σε πραγματικό χρόνο.
mic Ομιλητές
Κωνσταντίνος Καλαϊτζάκης

Ο Κωνσταντίνος Καλαϊτζάκης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Πήρε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου-Μηχανολόγου Μηχανικού από Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1977 και το διδακτορικό του δίπλωμα από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης το 1983. Από το 1984 υπηρετεί στο Πολυτεχενείο Κρήτης.

Αντώνης Αργυρός

Ο Αντώνης Αργυρός είναι Καθηγητής Πληροφορικής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης και Ερευνητής στο Ινστιτούτο Πληροφορικής (ΙΠ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο Κρήτης. Έχει τελέσει μεταδιδακτορικό μέλος στο Computational Vision and Active Perception Laboratory (CVAP) του Royal Institute of Technology στην Στοκχόλμη της Σουηδίας. Από το 1999, ως μέλος του Computational Vision and Robotics Laboratory (CVRL), στο ΙΠ-ΙΤΕ, έχει συμβάλει σε πολλά ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα σε θέματα ανάλυσης εικόνων, υπολογιστικής όρασης και ρομποτικής. Ο Αντώνης Αργυρός είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής των επιστημονικών περιοδικών Computer Vision and Image Understanding (CVIU), IET Image Processing και του Robotics and Automation Letters (RA-L). Επίσης, έχει διατελέσει πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του European Conference on Computer Vision (ECCV 2010, Ηράκλειο, Κρήτης) και μέλος της επιστημονικής και οργανωτικής επιτροπής πολλών συνεδρίων στο χώρο της υπολογιστικής όρασης και της ρομποτικής. Είναι επίσης μέλος Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Εγκέφαλος και Νους και μέλος του Strategy Task Group του European Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην υπολογιστική όραση, με έμφαση στα προβλήματα της οπτικής παρακολούθησης, της αναγνώρισης χειρονομιών και δραστηριοτήτων, της 3Δ ανακατασκευής και της πανοραμικής όρασης. Στο πεδίο του ενδιαφέροντός του βρίσκονται επίσης και οι εφαρμογές της υπολογιστικής όρασης στη ρομποτική και στα έξυπνα περιβάλοντα.

Heinz Kabutz

Dr Heinz Kabutz is the author of The Java Specialists' Newsletter, read in 136 countries by 100000 enthusiastic fans. He is Greek and has lived in Chania for the last 10 years. He travels the world speaking at conferences, teaching companies Java and fixing difficult performance bugs.

Pandora

Η ερευνητική ομάδα ρομποτικής «Pandora» (Program for the Advancement of Non Directed Operating Robotic Agents) του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του A.Π.Θ συστάθηκε το 2005. Σήμερα απαρτίζεται από 5 μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.: τον Καθηγητή Βασίλη Πετρίδη, την Καθηγήτρια Ζωή Δουλγέρη, τον Αν. Καθηγητή Λουκά Πέτρου, τον Επίκ. Καθηγητή Ανδρέα Συμεωνίδη, το Λέκτορα Χαράλαμπο Δημούλα καθώς και από 22 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος. Στο διαγωνισμό RoboCupRescue η ομάδα «Pandora» είχε συμμετάσχει στο παρελθόν τέσσερις φορές, το 2008 στην Κίνα,το 2009 στην Αυστρία, το 2011 στην Κωνσταντινούπολη και τέλος το 2013 στην Ολλανδία. Στόχος του συγκεκριμένου διαγωνισμού είναι η ανάπτυξη ενός ή περισσοτέρων ρομποτικών οχημάτων τα οποία μπορούν να πλοηγούνται σε χώρους που έχουν υποστεί καταστροφή, όπως π.χ. από σεισμό και να ανιχνεύουν θύματα.
Το ρομποτικό όχημα «Pandora» κατασκευάστηκε με άξονα την ανίχνευση και διάσωση θυμάτων από χώρους που έχουν υποστεί καταστροφές. Για αυτό το σκοπό ενσωματώνει αισθητήρια όργανα για τον προσδιορισμό της θέσης του οχήματος στο χώρο, καθώς και αισθητήρες για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση ενός θύματος. Το όχημα είναι αυτόνομο, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να κινείται χωρίς τη βοήθεια GPS, WI-FI και χωρίς τηλεκατεύθυνση. Δημιουργεί μόνο του την χαρτογράφηση και την αναγνώριση, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για κλειστούς χώρους, ή χώρους που δεν υπάρχει δικτύωση.

Μαρία Γκιζελή

Η κ. Μαρία Γκιζελή έλαβε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο το 1997, το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στις Κινητές και Δορυφορικές Επικοινωνίες από το Πανεπιστήμιο του Surrey, UK, το 1998, και το διδακτορικό του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το ίδιο πανεπιστήμιο το 2002. Από το Σεπτέμβριο 2002 - Σεπτέμβριο 2004 ήταν μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στο Buffalo. Από το 2004 έως σήμερα έχει διατελέσει ως διδάσκουσα (Π.Δ. 407) στο Τμήμα Ηλεκτρονικής του ΤΕΙ Κρήτης και ως ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Από τον Άυγουστο του 2012 – Αύγουστο 2013 ήταν επισκέπτρια ερευνήτρια (Marie Curie Fellow) στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης στο Buffalo. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη θεωρία τηλεπικοινωνιών με έμφαση στα συστήματα πολλαπλών κεραιών.

Κωνσταντίνος Μπρέλλας

Summary

Postgraduate Student of Electronics and Computer Engineer at Technical University of Crete with some experience

Education

 • Bachelor Degree of Electronics and Computer Engineer at Technical University of Crete
 • Solar power plant sustainability researcher
 • English language knowledge
 • Proficiency in English from Lancashire University
  Proficiency in English from Michigan University
 • Microsoft office certification
 • International diploma in IT skills Standard from Cambridge University

Skills

 • Consultation of energy matters and renewable energy sources
 • Operation and Placement of Solar Thermal Power Plants
 • Operation of IT systems in Windows, Linux
 • Web developing in HTML, CSS, JavaScript, PHP, JQuery
 • System and project analysis in MS Office, UML
 • Programming in C/C++, Java, Matlab, VHDL, SQL
 • Programming PLC, PID controllers

Experience

 • Technical assistant at Network and Computer Operation Division at Technical University of Crete
 • Internship as PLC controller administrator at Water Treatment Division of Athens Water Supply and Sewerage Company
 • Renewable Energy modelling

Seminars-Workshops

 • Sustainable Development and Corporate Responsibility by National Corporation of Natural Gas Greece
 • Renewable Energy Sources by SEYN (Sustainable Energy Youth Network)
 • Energy Autonomous Islands and Local Communities by using Renewable Energy Sources by Orthodox Academy of Crete
 • JRT Days 2016 Software Development for Web Applications workshop by JR Technologies

Other Activities

 • Volleyball referee
 • Athletic activities (football, basketball, swimming)
 • Subtitle translation to Greek from English
group Επιστημονική επιτροπή
Όνομα Ιδιότητα Ίδρυμα
Ανδρεάδης Ιωάννης Καθηγητής Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Δεληγιαννάκης Αντώνιος Αναπληρωτής Καθηγητής Πολυτεχνείο Κρήτης
Δόλλας Απόστολος Καθηγητής Πολυτεχνείο Κρήτης
Έλληνας Δημοσθένης Καθηγητής Πολυτεχνείο Κρήτης
Καλαϊτζάκης Κωνσταντίνος Καθηγητής Πολυτεχνείο Κρήτης
Καραφυλλίδης Ιωάννης Καθηγητής Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Κούσουλας Νικόλαος Καθηγητής Πανεπιστήμιο Πατρών
Κουτρούλης Ευτύχιος Επίκουρος Καθηγητής Πολυτεχνείο Κρήτης
Μαλεύρης Νικόλαος Καθηγητής Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Μάνεσης Σταμάτης Καθηγητής Πανεπιστήμιο Πατρών
Μανιά Αικατερίνη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πολυτεχνείο Κρήτης
Μανουσάκη Δάφνη Επίκουρη Καθηγήτρια Πολυτεχνείο Κρήτης
Μπόγλου Αναστάσιος Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Μπούχερ Ματτίας Αναπληρωτής Καθηγητής Πολυτεχνείο Κρήτης
Παπαευσταθίου Ιωάννης Αναπληρωτής Καθηγητής Πολυτεχνείο Κρήτης
Πατεράκης Μιχαήλ Καθηγητής Πολυτεχνείο Κρήτης
Πνευματικάτος Διονύσιος Καθηγητής Πολυτεχνείο Κρήτης
Σεργάκη Ελευθερία ΕΔΙΠ Πολυτεχνείο Κρήτης
Σταυρακάκης Γεώργιος Καθηγητής Πολυτεχνείο Κρήτης
Τατάκης Εμμανουήλ Καθηγητής Πανεπιστήμιο Πατρών
Τζες Αντώνιος Καθηγητής Πανεπιστήμιο Πατρών
Χαλκιαδάκης Γεώργιος Επίκουρος Καθηγητής Πολυτεχνείο Κρήτης
Χαμζάς Χριστόδουλος Καθηγητής Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκηςsupervisor_account Υπεύθυνοι καθηγητές
Μιχαήλ Λαγουδάκης

Ο Μιχάλης Λαγουδάκης είναι αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης από το Σεπτέμβριο του 2005. Νωρίτερα, είχε εργασθεί στο Georgia Institute of Technology ως μεταδιδακτορικός ερευνητής (Σεπτέμβριος 2003 - Ιούνιος 2005) και στο Shannon Laboratory των AT&T Labs ως επισκέπτης ερευνητής (Μάιος 2000 - Αύγουστος 2000). Απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα στην Επιστήμη Υπολογιστών με διάκριση από το Duke University το Μάιο του 2003.

Αθανάσιος Λιάβας

Έλαβε το Δίπλωμα και το Διδακτορικό από το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής το 1989 και 1993, αντίστοιχα. Από το 1993 έως το 1995 υπηρέτησε στον Ελληνικό στρατό. Από τον Ιούνιο του 1996 έως το Μάιο του 1998 εργάστηκε ως Marie Curie υπότροφος στο INT, Evry, France. Από το 1999 έως το 2001 εργάστηκε σαν διδάσκων, βάσει του ΠΔ407/80, στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το 2001 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου του Αιγαίου. Το 2004 εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Το Σεπτέμβριο του 2009 έγινε Καθηγητής. Διατέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος από το Σεπτέμβριο του 2009 έως τον Αύγουστο του 2011 και Αναπληρωτής Προέδρου από το Σεπτέμβριο του 2011 μέχρι τον Αύγουστο του 2013. Διατέλεσε Associate Editor για το περιοδικό IEEE Transactions on Signal Processing από το 2005 μέχρι το 2009. Από το 2006 είναι εκλεγμένο μέλος της IEEE Signal Processing for Communications and Networking Technical Committee (IEEE SPCOM TC) (επενεξελέγη το 2009).Logo designed by lawfx